Canlar 2. tarifim uzun süre önce keşfettiğim ancak malum sınav dönemimden dolayı bloga uğrayamadığımdan sizlerle bir türlü paylaşamadığım cocopastam:/ Artık bugüne kısmetmiş:) Buyrun tarifi :
Coco Pasta:
- 3 yumurta
- 2.5 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt- yarım çay bardağı yoğurt
- 1.5 çay bardağı sıvı yağ
- 1 fiske tuz
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1-2 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için: Tiramusu keklerini ıslatma yöntemini deneyin; Granül kahveyle ya da sütle ıslatın;)
Krema kısmı için;
- 7 yemek kaşığı irmik
- Yarım su bardağı şeker
- 3 su bardağı süt 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı hindistan cevizi
Nasıl Yapalım: Öncelikle kek malzemelerini başta yumurta ve şeker olmak üzere hepsini
çırpın. 160 derecede kelepçeli kek kalıbında 45 dk pişirin Fırından
çıkan kekiniz ılıyınca üzerini 1 çay bardağı sütle aya da granül kahveyle ıslatın. Krema için
hindistan cevizi hariç tüm malzemeleri karıştırın. Krema soğuyunca
hindistan cevizini ekleyin hindistan cevizli kremayı kaşıkla kekin
üzerine yayarak düzeltin (kıvamı koyu olması normal ). Üzerine benmari
usulü erittiğiniz çikolatayı yada hazır çikolata sosu dökerek dolapta en
az 3 saat dinlendirip istediğiniz gibi süsleyin. Afiyet olsun.Sevgiyle Kalın;)
Püf Nokta: Bütün tatlı tariflerinde tat oranını dengelemek için bi tutam tuzu ihmal etmeyin, ve bu tarz kalıplı keklerde veya pastalarda kekinizin üstünün yanmaması için folyolayın;)ve mümkün olduğunca fırını açmadan pişirin;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder